Η Εργοθεραπεία σε παιδιά δραστηριοποιείται, στοχεύει και δίνει λύσεις σε προβλήματα που αφορούν βασικούς άξονες της φυσιολογικής ανάπτυξης. Ασχολείται με τη λειτουργικότητα του παιδιού και με την ικανότητά του να αλληλεπιδρά στο καθημερινό περιβάλλον, είτε στο σπίτι,  είτε στο σχολείο, είτε στην κοινότητα. Οι συνήθεις ομάδες παιδιών που ένας παιδιατρικός εργοθεραπευτής έρχεται αντιμέτωπος στην κλινική πρακτική είναι παιδιά με:

  •     Συναισθηματική ανωριμότητα και προβλήματα συμπεριφοράς
  •     Μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσλεξία και δυσγραφία
  •     Ψυχοκινητική καθυστέρηση (καθυστέρηση στην ανάπτυξη των αισθητικοκινητικών, αντιληπτικών και κοινωνικών δεξιοτήτων)
  •    και άλλα σύνθετα προβλήματα (όπως συμβαίνει στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, την Εγκεφαλική Παράλυση, την Νοητική Υστέρηση και πολλά σύνδρομα)

Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας με πολλούς τρόπους. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και φαντασία. Δώστε στο παιδί σας τον χρόνο που χρειάζεται για να σας νοιώθει κοντά του.

           Δώστε στο παιδί σας ευκαιρίες επικοινωνίας! Μην του τα δίνετε όλα στο χέρι. Αφήστε το να σας καθοδηγήσει σε αυτό που θέλει μόνο του.

          Μην ξεχνάτε να το κοιτάτε στα μάτια κάθε φορά που αναζητά την επικοινωνία. Ενθαρρύνετέ το να σας κοιτάζει και αυτό, όταν θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας.

           Μην χάνετε την ευκαιρία να δίνετε ονόματα στα καθημερινά αντικείμενα

Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου ;

Ένα παιδί που αντιμετωπίζει τον τραυλισμό έχει ανάγκη τη συμμετοχή και την υποστήριξη των γονιών. Είναι μια κατάσταση που κάποιες φορές οδηγεί τα παιδιά σε αρνητικά συναισθήματα και σε άγχος. Οι γονείς μπορούν να στηρίξουν έμμεσα το παιδί τους, να μειώσει το άγχος του, πριν την έναρξη της ομιλίας. Μπορεί λοιπόν ο γονιός να λειτουργήσει ως πρότυπο ομιλίας για το παιδί του βοηθώντας να ξεπεράσει όσο είναι δυνατόν τις δυσκολίες του. Αρκεί να υπάρχει πρόγραμμα συνεχούς συμβουλευτικής από εξειδικευμένη ομάδα και να ακολουθούνται αν χρειαστεί οι απαραίτητες αλλαγές στο

Τι σημαίνει ΔΕΠΥ;

ΔΕΠΥ σημαίνει Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας και είναι νευρολογική διαταραχή, τα συμπτώματα της οποίας παρουσιάζονται στην πρώιμη παιδική ηλικία. Τα συμπτώματα που παρατηρούνται στο παιδί είναι η απροσεξία, η υπερκινητικότητα και η παρορμητικότητα.

Τι πρέπει να κάνω αν καταλάβω ότι το παιδί μου ίσως έχει ΔΕΠΥ ;

Αν κάποιος γονιός έχει υπόνοια ότι το παιδί του έχει ΔΕΠΥ,

Δεκτά όλα τα ταμεία

Υπεύθυνος Κέντρου :

Γεώργιος Καλύβης

( Βιογραφικό )

fb gplus

Θεραπεία εξ' αποστάσεως

(Σύντομα κοντά σας)